Era Vărsătorului a răspândit din nou bijuteriile din Cuarţ, care se potrivesc celor mai diferite scopuri. Ele echilibrează corpurile energetice, încarcă şi activează chakrele, ne protejează de influenţe nefaste, purifică aura, ajută la dezvoltarea spirituală, atrag Copiii Luminii (...).


sâmbătă, 16 februarie 2013

PERLA


Este "Piatra" astrologica principala a zodiei Gemenilor (22 mai - 21 iunie),  (...)

Intrucit sunt deosebit de sensibile, ele trebuie ingrijite cu atentie. E posibil sa nu le priasca nici macar lacul de unghii sau parfumul. Dupa purtare, pentru indepartarea eventualelor depuneri, se recomanda stergerea usoara a lor cu o flanela cit mai moale. Daca se poate, perlele trebuie ferite de umezeala si, in mod categoric, de socuri mecanice.

Cu timpul, Perla "moare", isi pierde stralucirea si frumusetea sa naturala, fiind declansat un proces de descmpunere. In general, viata medie a unei Perle este de cca. 150 de ani, dar exista si Perle cu viata estimata la 3500 de ani.

Perla este asociata Nellei, ingerul pazitor al focului casei, dar si planetelor Venus si Mercur, precum si stelei fixe cunscute sub numele de Umbilicus Andromeda, aflata in Constelatia Capricornului, la 20 de grade.

Din punct de vedere terapeutic, intrucit fiintele marine rezoneaza la Luna, prin intermediul Perlei omul este capabil sa inteleaga efectele exercitate de satelitul natural asupra sa. Perla concentreaza si echilibreaza aceste forte. Ea mai poate fi utile in starile de cancer si in cele precanceroase, in problemele de stomac, intestinale si in ulcere. Ajuta la corectarea relatiilor psihic fata de parinti (in special fata de mama), in cazurile de dezechilibru psihic, dezvolta spiritul de initiativa. Intareste forta vitala si capacitatea sexuala. Efectul sau se simte cel mai bine pe chakra de baza, a inimii si (sub)ombilicala. Corecteaza functionarea pancreasului, ajuta la asimilarea substantelor nutritive.

Se poate folosi atit ca pandantiv, cit si ca brose sau coliere. Sub forma de elixir, extern, se foloseste in amestec cu 7 picaturi de de ulei de cocos sau jojoba, cu care se maseaza zonele centrilor ventrali si dorsali aflati pe abdomen. In bai, se folosesc 7 picaturi elixir la o cada. In caz de ulcere stomacale, dar si in suferinte ale suprarenalelor, se recomanda sa se puna o cantitate mica de pulbere de Perle pe virful limbii sau sub ea.

(Dan Seracu - Cristaloterapia, Ed. Aldo Press 1997, pp. 13-132)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu