Era Vărsătorului a răspândit din nou bijuteriile din Cuarţ, care se potrivesc celor mai diferite scopuri. Ele echilibrează corpurile energetice, încarcă şi activează chakrele, ne protejează de influenţe nefaste, purifică aura, ajută la dezvoltarea spirituală, atrag Copiii Luminii (...).


marți, 24 mai 2011

CARNEOL (cornalină sau carneliană)

ʺCARNELIANA, ca și celelalte agate a evoluat odată cu ciclurile Pământului, devenind una dintre pietrele puternice; este simbol al puterii și frumuseții pe planeta noastră. Ea reprezintă zorii auriu-portocalii, apusurile roșii, frunzele de toamnă și bogăția pământului fertil. Ea îl poate învăța pe utilizator cum să-și găsească locul în viață și cum să-și folosească forțele personale în lumea fizică.
Carneliana nu este o sursă energetică puternică, dar, în loc de a proiecta și emana Lumina, așa cum fac Pietrele transparente cu vibrații superioare, ea reflectă profunzimile cromatice ale propriei lumi fizice. Deoarece s-a dezvoltat odata cu omenirea, fiind o Piatră indigenă, pământeană, ea conține înregistrările planetei și poate fi folosită (după o antrenare avansată) la salturi în trecut.
Ea servește la (îm)pământarea energiilor și pentru manifestarea în planul fizic. S-a dovedit utilă pentru persoanele distrate, confuze, nefocalizate. Ea este capabilă să lege atenția în prezent, astfel încât persoana respectivă să se poată concentra la întâmplările cotidiene, devenind prin aceasta mai productivă. Folosită în meditații, permite focalizarea minții spre intenții și scopuri mai înalte.
În terapie, s-a dovedit utilă în amplasări periombilicale și pelvice în cazurile de infertilitate și impotență. Culoarea roșie-portocalie stimulează chakra sexuală și ajută, prin purificarea sângelui, la curățirea organelor de reproducere de blocaje energetice care pot diminua procreația.
Carneliana se folosește în fabricarea de bijuterii și obiecte religioase. Este deseori utilizată în amulete și talismane, energia sa fiind întrebuințată pentru protecție. Stimulează Iubirea profundă, ca și aprecierea frumosului și darurilor de pe Pământ.ʺ
(Dan SeracuCristaloterapia – ed. Aldo Press, 1997, pp. 24-25).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu