BIJUTERII DIN CUARŢ *
„Purtarea bijuteriilor cu Pietre preţioase şi semipreţioase îşi pierde originea în cele mai îndepărtate timpuri. În literatură, timp de secole, găsim trimiteri de tipul „marea de smaragd”, „cerul de turcoaz”, „ochi de safir” etc. În Vechiul Testament (Exodul, XXVIII, 15-21) găsim poziţionarea 12 Pietre ce împodobeau Pieptarul (Efodul) marelui preot, simbolizând cele 12 triburi. Egiptenii antici, fenicienii, mayaşii, hinduşii, atlanţii, lemurii, populaţiile continetului Mu îşi împodobeau corpul cu Pietre pretioase, pentru motive care (parţial) încă ne scapă. Pietrele erau folosite pentru accentuarea frumuseţii purtătorului (purtătoarei), ca daruri în semn de dragoste, ca monedă de schimb, în scopuri religioase, pentru îndepărtarea spiritelor rele, pentru marcarea poziţiei sociale, pentru terapie, pentru mărirea forţelor spirituale, ca talismane, pentru întărirea gândurilor trimise la distanţă, precum şi în scopuri de hipnoză, radiestezioe, etc.
Şi astăzi, atât femeile cât şi bărbaţii continuă acest obicei venit din timpuri imemorabile, purtând bijuterii confecţionate din cele mai diferite Pietre (...). Era Vărsătorului a răspândit din nou bijuteriile din Cuarţ, care se potrivesc celor mai diferite scopuri. Ele echilibrează corpurile energetice, încarcă şi activează chakrele, ne protejează de influenţe nefaste, purifică aura, ajută la dezvoltarea spirituală, atrag Copiii Luminii etc., în funcţie de programul implementat în Cuarţ şi de ce s-a programat de purtător.
Purtat direct pe piele, Cuarţul stabileşte o legătură bilaterală cu noi. Pe de o parte, fiind activat de căldura corpului, are electronii intr-o stare superioara de vibraţie, emiţând non-stop programul ce-l deţine. Pe de altă parte, primind Lumina prin bază, face schimb cu vibraţiile inferioare din aura noastră, rezultanta trimiţând-o prin vârf spre Pământ.
Cuarţul poate fi programat să constituie un zid de protecţie faţă de orice influenţa negativă, malefică. (...)
Lanţurile şi colierele cu Cuarţ ajută la echilbrarea chakrei gâtlejului, respectiv a inimii, în funcţie de poziţia în dreptul căreia ajung. Un colier cu Cuarţuri facilitează posibiltatea comunicării, deschide această cale de legătură între persoana purtătoare şi ceilalţi, dar ajută şi persoanelor care se plâng deseori de suferinţe ale gâtului (de exemplu, amigdalite).
(...) Un bijutier poate confecţiona şi o montură după dorinţa. În acest caz, nu este bine să se permită şlefuirea ori găurirea Cuarţului, asemenea operaţii reprezentând brutalizări ale lui – el suferă, motiv pentru care o perioadă mai lungă sau mai scurtă nu răspunde corespunzător. Dacă totuşi fără voia noastră, el a fost brutalizat (l-am cumpărat gata şlefuit ori găurit), este bine sa-i cerem iertare în numele celui care a facut „operaţia” respectivă.
În cazul în care este nevoie să se activeze chakra plexului solar ori să se echilibreze chakrele inferioare cu cele superioare, Cuarţul se poate purta sub forma unei broşe, a unui ac de cravată etc. Nu îl jigniţi purtându-l ca breloc sau cu alte gablonzuri! Respectati-i nobleţea!”
(Dan Seracu – Cristaloterapia – ed. Aldo Press, 1997, pp. 81-83).
NOTA*
Din familia cuarţurilor (silicei) fac parte:
- cuarţurile propriu-zise: cuarţ fumuriu, cuarţ roşu, citrină, cuarţ verde, cuarţ albastru, ametist, cristal de stâncă, cuarţ Herkimer;
- cuarţurile chatoiante: ochi de tigru, ochi de taur, ochi de şoim, ochi de pisică;
- cuarţurile cu incluziuni: cuarţ rutilat, cuarţ turmalinat, aventurin;
- calcedoniile: onix, carneol cu variatea de sard, sardonix, jaspuri, heliotrop, crisopraz, pras (praz), lemn silicificat, silex, agate si opaluri;
- sticlele: moldavit (tectite) si varietăţi de obsidian;
- alţi oxizi: cuprit, hematit, magnetit, spinel, crisoberil, alexandrit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu