ʺ(...) Este una dintre Pietrele cunoscute din cele mai vechi timpuri, fiind folosită de mii de ani pentru proprietățile sale terapeutice și de transformare. Era folosită de nobilii Egiptului antic ca principală Piatră de putere, pentru (îm)pământare, dar și pentru a-i ajuta în canalizarea energiilor superioare spre planetă. Faraonii foloseau Malachita în decorarea coroanelor, pentru a-i ajuta să ia decizii juste. Era folosită și sub formă de pulbere pentru dezvoltarea acuității vizuale, pentru deschiderea celui de-al treilea ochi, dar și în scopuri cosmetice. Indienii apași își ornau carabinele cu malachite pentru a ochi mai precis.
Piatra este asociată cu miezul verii, precum și cu numele de Marta și Marc. Este piatra lui Nadiel, îngerul călătoriilor și patronul lunii Decembrie.
Malachita poate servi celor mai diferite scopuri și celor mai diferiți oameni. Ea poate asista persoanele dedicate scopurilor umanitare, în canalizarea energiilor superioare pe Terra. Asupra celor implicați în procese purificatoare, acționează ca un mediu de purjare și ca o oglindă a subconștientului, reflectând spre mentalul conștient tot ce se dorește a fi purificat.
Malachita personifică nuanța profundă verde, cu efect terapeutic, a naturii, reprezentând frumusețea internă a vegetației terestre, a florilor, pomilor, în general a tuturor plantelor. Este o Piatră densă, opacă; ea mai degrabă absoarbe decât emite această vibrație. Tocmai de aceea, este recomandabil să se plaseze Malachita pe zonele suferinde, dureroase, pentru a prelua energiile negative și a aduce la suprafață motivațiile psihice-emoționale. Datorită proprietăților sale absorbante, ea joacă un rol important în purificarea altor Pietre, după procesul cristaloterapeutic. Pe de altă parte, cea mai buna purificare a malachitei este de a o plasa timp de 3 ore pe un Cluster mare de Cuarț ori prin metoda Soare – apă. În cazul Malachitei, nu se recomandă purificarea cu sare, fiind foarte moale și putân d fi ușor zgâriată.
Datorită capacității sale de a aduce la suprafață tot ce nu este evident, deseori Malachita a fost o Piatră tabu. În urma purtării, a meditării cu ea, Malachita va aduce la suprafață tot ce impiedică dezvoltarea spirituală. Ea se poate întrebuința tocmai datorită efectelor sale de purificare mentală și spirituală. Cel mai bine se folosește în meditații cu scop de echilibrare și relaxare.
Fiind o Piatră terapeutică universală, poate fi plasată practic pe fiecare chakră, dar cel mai bine își realizează scopurile pe chakra plexului solar, pentru îndepărtarea emoțiilor statice sau represate. Prin plasare direct pe acest centru energetic, tensiunile din zona diafragmei sunt liniștite, restaurându-se capacitatea respirației profunde. Aceasta aduce după sine o echilibrare între chakra inimii și cea (sub)ombilicală, ceea ce dă naștere unei stări de bine, fizică și emoțională. Se poate folosi în compania Azuritei si/sau Crisocolei, ambele având capacitatea de a fuziona nuanţele lor albastre cu verdele Malachitei. (...)ʺ
(Dan Seracu – Cristaloterapia – ed. Aldo Press, 1997, pp. 122-124).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu