Era Vărsătorului a răspândit din nou bijuteriile din Cuarţ, care se potrivesc celor mai diferite scopuri. Ele echilibrează corpurile energetice, încarcă şi activează chakrele, ne protejează de influenţe nefaste, purifică aura, ajută la dezvoltarea spirituală, atrag Copiii Luminii (...).


sâmbătă, 27 august 2011


CUPRU

Cf. Scott Cunningham – Cunningham's Encyclopedia of Crystal, Gem Ɛ Metal Magic – Llewellin Publications, 1996 – pp.154-155:

Energie: Receptiva
Planeta: Venus
Element: Apa
Zeitate: Afrodita, Astarte, Ishtar
Pietre Asociate: Cristale de Cuart si Smaralde
Plante Asociate: Mimosa
Puteri: Directionarea energiei, vindecare, noroc, iubire, protectie, bani

Intelepciune Magica/Rituala:
Cuprul, un metal rosiatic spre orange, a fost din vechime considerat a fi conectat cu divinitatea. In timpul anticei Mesopotamii a fost atribuit Reginei Cerului si zeitelor asociate planetei Venus. Acestea le includ pe Ishtar si Astarte ca si, probabil, pe Inanna, predecesoarea sumeriana a primelor doua.
I-a fost de asemenea consacrat Soarelui, in Babilon si de catre locuitorii timpurii ai Pacificului de N-V.

Utilizari magice:
Cuprul este cunoscut ca bun conductor electric. Una dintre utilizarile sale moderne este confectionarea de baghete din tuburi de cupru. Acestora li se adauga virfuri din cristale de cuart si, uneori, sunt infasurate in piele sau intr-un alt material izolator. Astfel de baghete sunt utilizate in ritualurile magice pentru a directiona energia. Acest metal este totodata purtat cu scopul de a creste abilitatea magicianului de a directiona energia spre obiectivul actului magic.
Cuprul a fost mult folosit pentru a stimula vindecarea, din pricina capacitatii sale de a echilibra polaritatile sau, altfel spus, curgerea/fluxul energiilor proiective si receptive. Conform samanilor si vindecatorilor traditionali blocajele din acest tipar energetic conduc la dezechilibre si, in consecinta, la boala.
Aplicatiile terapeutice ale cuprului sunt nelimitate. In Mexic, un penny de cupru este aplicat pe buric inaintea unei excursii (trip....) pentru a preveni „raul de miscare”. Cuprul este purtat si pentru usurarea suferintelor provocate de reumatism, artrita sau orice alta boala insotita de durere. Sirma de cupru este prinsa in jurul picioarelor si a bratelor pentru indepartarea crampelor.
Cuprul pur, sub orice forma, este adesea purtat pentru insanatosire generala si pentru prevenirea imbolnavirii. In vederea obtinerii a maximum de efect terapeutic, cuprul este purtat pe partea stinga de catre dreptaci si invers de catre stingaci.
Cuprul este un metal norocos, probabil din cauza anterioarelor sale asocieri cu Soarele si, astfel, poate fi folosit in combinatie cu orice pietre/cristale aducatoare de noroc.
Ca metal al lui Venus, cuprul este purtat pentru a atrage dragostea. Smaraldele, daca vi le permiteti, pot fi montate in cupru si purtate in acest scop.
In vechime, seminte de mimosa (acacia dealbata) erau montate in inele de cupru si erau purtate in special in timpul unor confruntari, pentru protectia impotriva a tot felul de nenorociri si a negativitatii.
Si, finalmente, cuprul este folosit pentru a aduce bani. Desi „pennies” americani (U.S.) nu mai sunt facuti din cupru, vechile monede, in special cele emise in ani bisecti, au fost multa vreme plasate in bucatarie pentru atragerea de bani in gospodarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu