Era Vărsătorului a răspândit din nou bijuteriile din Cuarţ, care se potrivesc celor mai diferite scopuri. Ele echilibrează corpurile energetice, încarcă şi activează chakrele, ne protejează de influenţe nefaste, purifică aura, ajută la dezvoltarea spirituală, atrag Copiii Luminii (...).


joi, 4 august 2011

TECTITE

Cf. Scott Cunningham – Cunningham's Encyclopedia of Crystal, Gem Ɛ Metal Magic – Llewellin Publications, 1996 – pp.167-168:

METEORIT
Denumire populara: aerolit(h)
Energie: Proiectiva
Planeta: niciuna, meteoritii sunt asociati Universului
Elemente: Akasha, Foc
Zeitate: Marea Mama
Pietre Asociate: Peridot, Diamant
Puteri: Protectie, Proiectie Astrala
Intelepciune Magica/Rituala:
Meteoritii ii fascineaza pe oameni de vreme indelungata. S-a crezut ca sunt daruri de la zei si zeite. Unii meteoriti, asemenea pietrei Kaaba din Mecca si o piatra despre care s-a crezut ca ar reprezenta-o pe Marea Mama, Zeita a Phrygiei, au fost adorate ca simboluri ale divinitatii.
O piatra ce cintareste patru tone a fost respectata ca obiect sfint, in China, de pe la 1200 e.n.. Piatra, in forma unei bovine ghemuite, se afla intr-un templu budist. De curind, totusi, o echipa de geologi chinezi a studiat piatra si a determinat ca este un meteorit cazut cu circa 1300 de ani in urma. Piatra a incetat sa fie adorata.
In Babilon, meteoritul era un puternic aparator magic. Se credea ca indeparteaza tot raul ca urmare aspectului sau ciudat si al „uruitului teribilei sale puteri”.
Peridotul se gaseste adesea in meteoriti. (...) De curind, diamante minuscule au fost gasite in interiorul meteoritilor care au cazut in Mexic in 1969 – primele (diamante) descoperite a se fi format in afara planetei noastre.
Intr-un loc sau altul de pe Pamint, meteoritii au fost folositi pentru a explica originea vietii. Daca roci cad din spatiu pe pamint, atunci la fel pot cadea plante, apa, animale si oameni.
Din punct de vedere simbolic, meteoritii pot fi priviti ca planul spiritual penetrindu-l pe cel fizic, ca forta astrala, ordine sau capriciu divin (...).
Utilizari Magice:
Meteoritii sunt literalmente lucruri nepamintesti. Ei poseda puterile zborurilor intergalactice, ale miscarii, ale vitezei si ale energiei nevatamate de catre gravitatie.
Folositi-i in ritualuri de protectie. Plasati unul pe altar alaturi de luminari albe; sau purtati-l in mina.
Ei sunt deasemenea considerati a sustine proiectia astrala. Un mic meteorit sau un fragment dintr-unul se plaseaza sub perna in timpul incercarilor de proiectie astrala constienta. (...)”

Cf. Dr. Dorin Dragoş – Codul Secret al Cristalelor – ed. Lux Sublima, 2005, Vol.1, pp 166-167:

MOLDAVIT (TECTITE)

Tectitele sunt sticle naturale de silicati (in proportie de 75%), la care se adauga impuritati de Al, Fe, Ca, Na, K, Mg, Ti, Mn. Culoare: verde, brun-verde, negru-verde, verde-oliv, negru; uneori galben, alb, rareori multicolor (...). au o textura fluida distincta, cu incluziuni fluide si gazoase. Suprafata prezinta adincituri crateriforme.
Moldavitul induce aptitudinea de a sesiza complexitatea legaturilor nebanuite care exista intre lucruri aparent disparate – printr-o simpla schimbare de perspectiva, un ansamblu care pare haos, o incilceala fara sens, capata dintr-o data o noima, un ceva inexprimabil care ii uneste toate partile; (...). Pentru a intelege fizicul, este necesara o proiectie in astral, de unde totul devine dintr-o data clar; iar tainele tarimului subtil pot fi limpezite doar dintr-o perspectiva cauzala. Este o inbtelegere dincolo de cuvinte, inexprimabila prin limbajul comun, telepatica, penetrind oriunde si oricind. Adevarata comunicare transcende verbul fizic; (...) Moldavitul deschide inima catre cunoasterea empatica, nascuta din intelepciunea iubirii. Pentru a comunica cu ceilalti, trebuie mai intii sa ii accepti asa cum sunt. Pentru aceasta insa, este necesara o stare de seninatate, echilibru si calm, de liniste si relaxare, o data cu abandonarea grijilor, a conditionarilor si a prejudecatilor, a tot ceea ce este sinjenitor ori ar putea consuma inutil energia; (...)
Cristalul tamaduitor, descins din alte lumi, este capabil sa concentreze energia vindecatoare si sa o focalizeze, clara si penetranta, pentru implinirea actului curativ. (...) Elimina vorbaria si agitatia mentala, estompeaza mesajele transmise de simturi, (...) facilitind desprinderea de perceptiile fizice, resorbtia launtrica si scufundarea intr-o stare de liniste mentala care permite comunicarea cu lumile subtile si cu entitatile aflate la mare distanta (inclusiv cu civilizatii extraterestre) sau in alte planuri ale realitatii (inclusiv cele care au parasit planul fizic). Favorizeaza dobindirea controlului mental asupra intregii fiinte, refacerea structurii energetice si atingerea starii de sanatate perfecta; insufla siguranta afectiva. Moldavitul apartine unei lumi cu alte legi, o lume cu o vibratie foarte elevata, luminoasa si blinda, (...) locuita de fiinte avind dominanta la nivelul centrilor superiori. Creeaza un nucleu de comunicare si emulatie spirituala, in care toate fiintele constituie un unic releu.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu