Era Vărsătorului a răspândit din nou bijuteriile din Cuarţ, care se potrivesc celor mai diferite scopuri. Ele echilibrează corpurile energetice, încarcă şi activează chakrele, ne protejează de influenţe nefaste, purifică aura, ajută la dezvoltarea spirituală, atrag Copiii Luminii (...).


joi, 17 noiembrie 2011

GRANAT

Este piatra asociata zodiei Capricornului (22 decembrie – 20 ianuarie), avind asocierea numerologica 11, care prin reductie da 2, la fel ca si Safirul. Din punct de vedere chimic, este un silicat, cu continuturi diferite de calciu, magneziu, fier si aluminiu. (...)
Exista mai multe feluri de granate: Piropul, Alamandina, Rhodolita, Spessartina, Grossularul si Demantoidul.
Pirop-ul are culoare rosie intensa, calda, pina la purpuriu, Sub microscop, in interiorul sau apar adeseori incluziuni aciculare.
Alamandina are cromatica de la maro-roscat pina la rosu-violet. Numele provine de la localitatea Alabanda din Asia Mica, de unde se extragea in cantitate mare. In vremurile trecute, se mai numea Carbunculus, descris de Pliniu cel Batrin (23-79 d.H.) Pe efodul lui Aaron, apare pe locul al treilea in rindul de sus. Sub microscop, Alamandina prezinta modele fine in zig-zag, precum si incluziuni fine de Zircon.
Rodolita este o varietate mai rara de Granat, de culoare trandafirie sau purpurie, fiind o forma de trecere intre Pirop si Alamandina.
Spessartina este, de asemenea, un Granat rar, colorat in maro si maro-roscat. Poate fi si de culoare portocalie intensa, aceasta devenind dupa polizare si fatetare o piatra semipretioasa deosebit de indragita.
Grossularul, numit si Granata-agrisa (dupa fructul omonim), este o piatra opaca. Apare intr-o serie de culori, incepind de la rosu-maroniu – Hessonita (Granata ciclam sau Granata-cinamon) – pina la auriu, galben, verde deschis. (...)
Demantoida (...) este o piatra ce prezinta diferite nuante de verde, fiind transparenta, cu o stralucire asemanatoare diamantului, ba chiar superioara. Din pacate este o raritate, aparind doar in zona Congo si in Urali. Specifice sunt incluziunile penate in forma de coada de cal. Aceastea demonstrind ca est vorba despre o Demantoida adevarata.
Granatul simbolizeaza prietenia, fidelitatea si credinta. Purtat la git previne melancolia. Este asociat cu inima Leului din constelatia omonima, dar si cu Soarele. Dupa unele pareri este piatra verii, in schimb, altii o leaga de Ianuarie. Este piatra apostolilor Andrei si Simon Petru. Carbunculus-ul este piatra talisman a ingerului Amriel, cel care pazeste ora 12 din noapte, din corul Tronului. Numele Amriel apare si pe un talisman ebraic oriental, pentru a-l alunga pe cel rau.
In cristaloterapie, Granatele sunt folosite in cele mai diferite moduri, in cele mai diferite suferinte, cum sunt: probleme de ficat, osteo, dermatologie, boli psihosomatice, activarea autovindecarii, echilibrarea cu Natura, cu energiile Terrei (Hessonita); dermatologice, osteo, plamini, intestinale, capilare, dezintoxicare, boli genetice, corpul astral, emotional si eteric (Pirop); rinichi, ficat, suprarenale, viroze herpetice, anemie, voma, boli sexuale, in meditatie pentru atingerea unei stari de constiinta elevata, la centrul gitlejului, al inimii, corpul spiritual si emotional (Spessartina), etc. Elixirul se foloseste in cantitate de opt picaturi la o cada de baie, in masaj (amestecat in ulei de masline sau de alune). Se obtine un efect superior daca se maseaza zona chakrei (sub)ombilicale sau axilele.”
(Dan Seracu – Cristaloterapia – ed. Aldo Press, 1997, pp. 113-115).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu