Era Vărsătorului a răspândit din nou bijuteriile din Cuarţ, care se potrivesc celor mai diferite scopuri. Ele echilibrează corpurile energetice, încarcă şi activează chakrele, ne protejează de influenţe nefaste, purifică aura, ajută la dezvoltarea spirituală, atrag Copiii Luminii (...).


joi, 17 noiembrie 2011

PERIDOT (OLIVINĂ)

(...) EstePiatra astrologică alternativă a zodiei Leului (23 iulie – 23 august), având asociată cifra 6 în mistica numerologică.
(...) Varietăţile cu nuanţe verzui sunt cunoscute şi sub numele de Olivină, iar cele cu nuanţe mai deschise, de la galben-verzui până la nuanţa verde a sticlei, Krizolită – numele îngerului asociat Peridotului, supraveghetorul dezvoltării şi creşterii arborilor şi pădurilor. Este cea de a şaptea Piatră de temelie a Oraşului Sfânt, fiind asociată planetelor Mercur şi Venus, precum şi Soarelui. Este, de asemenea asociat stelei fixe cunoscute sub numele de Broasca Ţestoasă, din Constelaţia Berbecului (8º).
(...) Datorită cantităţii mari de galben ce o prezintă, Peridotul afectează direct plexul solar şi chakra (sub)ombilicală, conduse de vibraţia acestei culori. Prin vibraţiile sale în asemenea nuanţe, Peridotul va iniţia vindecarea în cadrul corpului fizic. Prin plasarea acestei Pietre pe plexul solar se pot calma starile nervoase. De asemenea ea asistă echilibrarea sistemului endocrin, mai ales a glandelor secretoare de adrenalină, dar acţionează şi ca tonic hepatic.
Prin asociere cu cromatica corpului mental, galbenul este deseori legat de minte, de intelect. Peridotul este capabil deseori să rezolve unele stări emoţionale negative, cum ar fi furia, gelozia. Are efect de purificare a subconştientului, permiţând restabilirea echilibrului psihic.
(...) Pentru purtare, se recomandă în general plasarea sa în dreptul chakrei gâtlejului.”
(Dan Seracu – Cristaloterapia – ed. Aldo Press, 1997, pp. 130-131).

(...) Cristalul are culoarea verde uleioasa a frunzelor de maslin (de unde si numele). Folosite in fitoterapie pentru efectul lor sedativ, antiiritant, antiinflamator, emolient, calmant; de altfel, ramurile de maslin sunt un stravechi simbol al pacii. Olivina are o actiune similara, aducind pace si intelepciune, triumfind asupra contradictiilor, conflictelor si agresivitatii, conferindu-le oamenilor liniste, fericire si bunastare, adica prosperitate (olivina aduce noroc, in general, si protejeaza de influentele negative; in particular, atrage bogatia – poate fi plasata ca un talisman ce inmulteste banii, dupa caz, in portmoneu, casa de bani sau pusculita, si protejeaza de hoti; ba chiar se spune ca atrage dragostea, desi nu este lamurit daca aceasta are legatura cu efectul anterior) mesajul cristalului este ca adevarata tihna este cea din interiorul fiintei. (...)
Precum limpezimea cristalina a apei de izvor, olivina potoleste focul inetrior, racoreste si calmeaza emotiile ascutite si fierbinti (este utila in inflamatii, mai ales varietatea crisolit), insuflind bunavointa si capacitatea de a vedea clar si fara partinire (este recomandata in afectiunile oculare, inclusiv in durerile de ochi, care, cel mai adesea, inseamna a privi cu patima si incordare). Este recomandata orgoliosilor, celor susceptibili, usor de lezat in amorul lor propriu eliminind frica spirituala – teama de a evolua, de a se transforma, inspirata, desigur de ego (...). Prin intermediul unui proces de purificare a subconstientului, echilibreaza si elimina ideile fixe (mai ales crisolitul), depresia si melancolia; in plan fizic, aceasta se va reflecta in actiunea de echilibrare a functiei suprarenalelor. Destinde si relaxeaza agitatia zgomotoasa, desclesteaza mintea de griji si de framintari (...). Modereaza tendinta la exteriorizare, prevenind astfel inlantuirea in posesivitate si mindrie (...).
Avind acesta capacitate de a inlatura resentimentele si emotiile negative (mai cu seama cele fierbinti), olivina indeparteaza rezonantele joase din aura – pazeste, astfel, de energii negative, in particular de agresiunile din astralul inferior (farmece, cosmaruri, deochi – invidia este principala cauza a deochiului) si actiunea ei curativa generata (prepararea sau pastrarea unor remedii naturale in vase de peridot se spune ac le-ar amplifica eficienta) faciliteaza procesele de autovindecare. Este cunoscut faptul ca principalul organ afectat de acumularea energiilor fierbinti reprimate este ficatul – el ar trebui sa le „metabolizeze”; de aici utilitatea olivinei in suferintele hepatice. Peridotul fereste nu numai de otrava planurilor subtile, ci si de cea a planului fizic: intepaturi de insecte, muscaturi veninoase, infectii (septicemii, apendicita, infectii virale – mai ales crisolitul), dinamizind functia celulelor care apara organismul de agentii patogeni – leucocitele; legat de aceasta, este utila si in afectiunile splinei; de asemenea, pentru tulburarile legate de linia rosie (hematii).
(...) tonifica si energizeaza (influenteaza pozitiv metabolismul energetic prin actiunea benefica asupra tiroidei); regenereaza, favorizind refacerea armonioasa a tuturor structurilor (este recomandata in tratamentul leziunilor cu pierdere de substanta (ulceratii). (...)”
(dr. Dorin Dragos -"Codul Secret al Cristalelor" vol. II, pp. 12-13 - ed. Lux Sublima 2005)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu