Era Vărsătorului a răspândit din nou bijuteriile din Cuarţ, care se potrivesc celor mai diferite scopuri. Ele echilibrează corpurile energetice, încarcă şi activează chakrele, ne protejează de influenţe nefaste, purifică aura, ajută la dezvoltarea spirituală, atrag Copiii Luminii (...).


miercuri, 20 iulie 2011

ACVAMARIN

Este o varietate de beril avind culori ce variaza de la albastru deschis la albastru inchis si verde albastrui.
Acvamarinul este cel mai specific pentru cei care supracompenseaza incertitudinea launtrica printr-o atitudine voluntara, in forta. Este insa foarte util, chiar daca aceasta abordare agresiva nu este evidenta, pentru cei care au nevoie de mai multa perseverenta, fermitate si tenacitate; pentru cei influentabili, care se lasa usor deturnati de opinii exterioare. Acvamarinul este misterul abordat dintr-o perspectiva intuitiva, nu prin logica sau cunoastere mentala diferentiatoare, ci prin perceperea directa a realitatii, ca un intreg, fara clasificari (...). Si totusi, nu este vorba de o receptivitate pasiva, ci de o cautare activa, constienta (elimina receptivitatea morbida fata de influentele astrale inferioare – indeparteaza cosmarurile si halucinatiile). Acvamarinul este un cristal de forta, insuflind siguranta izvorita din cunoasterea de sine prin cristalizare launtrica. Stirneste o adinca nevoie cunoastere, conferind puritatea, deschiderea interioara si receptivitatea elevata care permit intelegerea superioara a lumii; este intuitia divin inspirata care discerne marile adevaruri din noianul de idei si senzatii care impresoara mintea, alegind adevarata cale (acvamarinul regleaza metabolismul); fiinta se descopera pe sine cea adevarata, capata certitudinea de afi ea insasi (intareste sistemul imunitar, inclusiv timusul si splina), cistigindu-si astfel stabilitatea (intareste scheletul mental-emotional, energetic si fizic. (...) (sporeste capacitatea de exprimare, confera claritate in exprimare si originalitate; este benefic in afectiuni ale maxilarelor, mai ales ale celui inferior). Intelectul analitic se ineaca in taina negraita a lumii, pe care doar o cufundare intuitiva o poate dezvalui; pe barbati ii ajuta sa-si descopere si sa-si manifeste femeia interioara.
(...) Atunci cind faptura este precum un batiscaf strivit de greutatea apei in profunzimea oceanului, acvamarinul usureaza apasarea raspunderilor si a responsabilitatilor (util in boli de inima, mai ales in cardiopatie ischemica – insuficienta coronariana), destramind urzeala de obligatii, griji si suferinte in veselia fluida a unei totale relaxari (folositor pentru afectiunile gastrice, mai ales in boala ulceroasa). (...) Inlatura tensiunea, incordarea, minia si inversunarea – racoreste focul excesiv (are efect antiinflamator); deblocheaza plexul solar.
Este asociat cu marea si apa, in general (protejeaza in timpul calatoriilor pe mare sau deasupra marii, cu avionul; utila pentru navigatori, pescari, dar si aviatori; (...) faciliteaza eliminarea excesului de fluid din corp, fiind recomandat in starile de retentie hidrica). Amplifica aptitudinile parapsihice, relaxind controlul mentalului egotic. Permite accesul la realitatea sub- si supraconstienta, la mesajele intuitiei, faciliteaza perceptiile de dincolo de simturi; aceasta se va reflecta, la nivel fizic, in efectul benefic asupra ochilor si urechilor. Are efect purificator (se maseaza corpul, se pune in apa de baie, se bea elixirul cristalin, se poarta, se tine pe un altar). Domoleste si calmeaza, elimina trairile joase, minia si frica. Aduce pace, bucurie, fericire, mai ales in relatii – elimina discordiile, aduce intelegere si armonie (inclusiv in cadrul cuplului – se poate oferi in dar intre prieteni si iubiti). Indeparteaza teama si insufla curaj. Trezeste mintea si ii confera agilitate si claritate; favorizeaza meditatia. Asigura o sanatate buna. In plan fizic, indeparteaza durerea de dinti (este util, in general, in afectiunile dentare) si amelioreaza afectiunile stomacului, gitului, urechilor si maxilarelor (mai ales ale celui inferior); actiunea asupra mandibulei se lega de culoarea albastra a acvamarinului care-i imprima rezonanta cu centrul intuitiei, deci cu zona gitului (din punct de vedere astrologic, subtil, dar si embriologic, mandibula se afla in relatie cu gitul, ca de altfel si urechea, pina la nivelul careia urca ramul ascendent al mandibulei). Este recomandat pentru tuse.”

(Dr. Dorin Dragoş – Codul Secret al Cristalelor – ed. Lux Sublima, 2005, Vol.2, pp 38-40).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu