Era Vărsătorului a răspândit din nou bijuteriile din Cuarţ, care se potrivesc celor mai diferite scopuri. Ele echilibrează corpurile energetice, încarcă şi activează chakrele, ne protejează de influenţe nefaste, purifică aura, ajută la dezvoltarea spirituală, atrag Copiii Luminii (...).


vineri, 15 iulie 2011

PIRITĂ

Este o sulfură feroasă (FeS2) cristalizată în sistemul cubic, clasa didodecaedrică.
PIRITA este utilă pentru cel care, atașat de amintirea relațiilor de altădată, le supraevaluează, refuzând să accepte cursul firesc al lucrurilor şi să treacă la fapte, la acţiune şi la asumarea unei responsabilităţi (...). Această atitudine nu este însă decât o compensare pentru incapacitatea de a sta pe propriile-i picioare şi de a acţiona perseverent spre împlinirea unor ţeluri (...). Sub acţiunea piritei însă, ataşamentul faţă de relaţiile de odinioară (...) este SUBLIMAT în detaşarea superioară, prin care individul se desprinde de mirajul contactului cu exteriorul şi depăşeşte, perseverent şi ferm, îndoiala insuflată de ceilalţi, acţionând cu tenacitate şi responsabilitate, spre împlinirea menirii sale. Pirita îl închide faţă de influenţele exterioare perturbatoare şi disipante, iar lăuntric, îl structurează uniform, conferindu-i coerenţă şi consecvenţă, şi favorizează cristalizarea voinţei (...).
Organizează vulcanicele influxuri energetice ale fiinţei, dispunându-le după linii de acţiune precise, dirijate aidoma după toate direcţiile spaţiului, imprimând o tendinţă unitară (...). Indiferent de influenţele exterioare, fiinţa rămâne la fel pe toate direcţiile; indiferent din ce parte suflă vântul sau curge apa, ea rămâne aceeaşi urmându-şi ţelurile (...). De aceea pirita este utilă pentru fiinţa influenţabilă din cauza vanităţii, căreia i s-au infiltrat în structură reminiscenţe glorificate ale contactelor de altădată (...).
Tenta aurie a piritei o face să semene oarecum cu aurul; de aceea a fost folosită pentru a-i înşela pe ignoranţi – era chiar denumită „aurul proştilor”; în realitate, din punct de vedere magic, ea chiar poartă ceva din rezonanţa aurului, fiind încărcată cu energie solară, masculină, yang; de aceea, chiar poate fi folosită în scopuri magice, drept substitut pentru aur (...).
Pirita transmite dorinţa de a rezolva, de a manifesta, de a realiza un lucru, cu o stare masculină, de efervescenţă – aduce focul activ, perseverenţa in acţiune celui ineficient în fapte, dintr-un exces de aer (agitaţie, neîncredere, superficialitate, teamă, imprăştiere) fie de apă şi pământ (melancolie, lene, fixitate). (...) Este mai degrabă mai degrabă o forţă brută, focul vieţii pulsând, energia sa fremătătoare într-o formă puţin rafinată, cristalul având evidente rezonanţe marţiene. Nu este însă expresia originarului, a începutului, după cum nu simbolizează nici încheierea unui proces, forma finală, desăvârşită. Este etapa intermediară, de transformare şi metabolizare, de prelucrare şi utilizare eficientă, forţa de acţiune. Îndepărtează depresia, frica şi slăbiciunea; reglează circulaţia. În plan fizic, favorizează procesele digestive şi activitatea enzimatică, fiind benefică pentru stomac (inclusiv ulcer) şi intestine. (...) Pirita aduce, intr-adevăr, o anumită deschidere mentală, care vizează însă acumularea de cunoştinţe cu valoare lucrativă, ascuţirea minţii pentru a descoperi şi a înţelege mecanismele fenomenelor (chiar şi a celor subtile); procesul de învăţare are un scop clar delimitat. În acest sens este adecvată pentru cel aerian, agitat, cu o structură mentală speculativă, dispus să teoretizeze, dar lipsit de pragmatism, care vorbeşte mult (...), dar face prea puţin, dezordonat, împrăştiat. (...) Este însă cel puţin la fel de utilă pentru cel apos, ataşat de reminiscenţe, incapabil să treacă mai departe, să-şi continue drumul – îl determină să nu se mai uite înapoi, ci doar înainte, să persevereze (...) depăşindu-şi regretele şi nostalgiile, aderenţele şi inerţia (...).
Se consideră că aduce noroc, bani, bogăţie. A fost folosită în tehnicile divinatorii; pentru a amplifica energia subtilă a plantelor tămăduitoare; pentru deschiderea către mesajele subconştientului. Purifică sângele şi tractul respirator superior; este utilă în amigdalită şi în afecţiunile pulmonare. Favorizează digestia, acţionând mai ales la nivelul porţiunilor proximale ale intestinului subţire. Este recomandată şi pentru leziunile preneoplazice. Este benefică pentru stările de suprasolicitare nervoasă şi psihică care duc la epuizare. Aduce stabilitate şi favorizează priza asupra realităţii concrete, materiale.
La această descriere trebuie adăugate şi efectele (...) pentru marcasită, mai ales cele referitoare la eficienţa antiinfecţioasă, pirita fiind cristalul poate cel mai folosit în acest scop. Cele doua minerale au, în linii mari, aceleaşi acţiuni, doar direcţionate diferit, în funcţie de forma şi sistemul de cristalizare. Sistemul cubic semnifică protecţie şi închidere – vom folosi pirita mai ales pentru firile închise, blocate în îndârjirea lor (pământ şi apă); ţn timp ce tendinţa verticală, dinamică a sistemului ortorombic va indica marcasita pentru cei agitaţi şi necontrolaţi, care fierb gata să explodeze (foc şi aer). Este adevărat că alura vectorială a marcasitei (vezi forma de lance) poate accentua unele tendinţe agresive şi dominatoare, din care cauză, pentru tipologia de foc, se poate folosi iniţial pirita, iar când individul este suficient de stapân pe sine (...), se poate recurge la marcasită în scopul sublimării tendinţelor sale negative (...). De aceea, şi când sunt utilizate ca antiinfecţioase (principala lor indicaţie), se preferă în general pirita, inclusiv în infecţiile agresive cu dominantă de foc, în timp ce marcasita poate exercita o acţiune de incitare (de accelerare a evoluţiei sau de acoatere la suprafaţă) în cazul infecţiilor torpide, trenante.”
(Dr. Dorin Dragoş – Codul Secret al Cristalelor – ed. Lux Sublima, 2005, Vol.1, pp 116-118).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu