Era Vărsătorului a răspândit din nou bijuteriile din Cuarţ, care se potrivesc celor mai diferite scopuri. Ele echilibrează corpurile energetice, încarcă şi activează chakrele, ne protejează de influenţe nefaste, purifică aura, ajută la dezvoltarea spirituală, atrag Copiii Luminii (...).


marți, 12 iulie 2011

LAPIS-LAZULI (LAZURIT)

(...) Este o Piatră opacă, intens albastră, uneori cu incluziuni şi vene aurii, datorită piritei. Câteodată, incluziunile pot fi şi albe, de calcit, aceste Pietre având valoare comercială mai scăzută. Culoarea sa albastră închisă a fost recunoscută din toate timpurile ca un simbol al puterii regale. Egiptenii considerau că meditaţia cu această Piatră îi putea aduce în contact cu infinitatea Divină. Tocmai de aceea, deseori era mojarată şi folosită ca pigment pentru ţesături, egiptenii care purtau haine astfel colorate devenind reprezentanţii Divinităţii supreme pe Pământ. În stare pulverizată, Lapis-ul era folosit ca remediu în unele maladii, precum şi impotriva otrăvirilor. Se credea că această culoare albastră purifică sistemul, eliberându-l de impurităţi şi de toxine, Lapis-ul fiind un purificator al creierului şi sufletului – conform egiptenilor. Era folosit pentru eliberarea spiritului de posesiuni demonice, prin depunerea pe chakra coroanei a unei paste de pulbere de Lapis şi aur. Prin uscare, se considera ca extrage demonii, împreună cu alte impurităţi ale spiritului. În cazuri extreme, se practica un mic orificiu în craniu, iar amestecul de Lapis se presăra direct în interiorul acestuia.
Astăzi, Lapis-ul se foloseşte ca purificator mental şi spiriual. El poate fi pus pe cel de al treilea ochi, pentru a penetra blocajele subconştientului, pentru a contacta mentalul intuitiv. El va ajuta persoana respectivă să dezvolte stabilitatea şi puterea mentalului. Deoarece Lapis-ul mai degrabă penetrează decât inlătură vechile idei, şabloane şi căi mentale, este mai bine dacă se foloseşte cuplat cu o piatră tămăduitoare „de profil” (Aventurină verde, Cuarţ rozé, Ametist). Lapis reprezintă trecerea dincolo de propriile întunecimi mentale, dincolo de iluzii, de subconştientul propriu şi identificarea reală cu Divinitatea supremă. Punctele şi filoanele aurii simbolizează înţelepciunea ce poate fi atinsă în urma acestui proces.”

(Dan Seracu – Cristaloterapia – ed. Aldo Press, 1997, pag 120).

"(...) trezeste simturile si limpezeste mintea, dinamizeaza atentia, aduce calm, detasare si discernamint, multumire si impacare; favorizeaza interiorizarea si meditatia, accesul la invataturile sacre, cunoasterea intuitiva.
(...)
Lazuritul a fost considerat dintotdeauna o piatra care guverneaza universul fizic (capete incoronate) ori subtil (zei), asadar, a fiintelor aflate in virful ierarhiilor, dar ajunse acolo gratie distinctiei, intelepciunii si aspiratiilor elevate (iar nu contrariilor acestora, asa cum este, cel mai adesea, cazul in vremurile noastre. (fraza anterioara este din cartea lui D. Dragos, nu am virit-o eu pe sub usa) De fapt, este piatra care insufla fiintei aceste calitati, o innobileaza si o inalta deasupra contingentului si grosierului. (...)
Intareste si ascute vedrea (fizica, subtila si spirituala; inlatura miopia, la propriu si la figurat); aduce claritate tuturor simturilor si aptitudinea de a percepe realitatile subtile. (...) deschide mintea catre intuitiile sufletului, facilitind constientizarea scinteilor iluminatoare ale sinelui (simbolizate de sclipirile piritei), dezvoltarea aptitudinilor parapsihice, abilitatea de a culege informatii prin tehnici divinatorii si magice (scrutarea viitorului cu ajutorul sferelor de crsital, tarot, I Ching, etc.) In tehnicile de magie alba este utilizat pentru a amplifica si focaliza energia catre teluri divin integrate, pentru a spori capacitatea de vizualizare creatoare benefica: se construieste mental o reprezentare a scopului urmarit, care, proiectata apoi in cristalul de lazurit, va dobindi forta, directionare si concentrare realizatoare. (...)  Intareste sistemul central de reglare a organismului (psihic, nervos, endocrin si imun), confera sustinere si stabilitate (benefic pentru oase, in special pentru vertebre). asa se explica actiunea lui protectoare generala (...). Protejeaza de influentele astrale inferioare (manifestate prin depresie. teama, frici inexplicabile, fantezii morbide, cosmaruri), de agresiunile eterice (recomandat in leziunile preneoplazice sau chiar in forme incipiente de cancer, de asemenea in boala Hodgkin) si fizice (infectii cu inflamatie si febra; sustine activitatea sitemului imunitar; benefic pentru piele); la nivelul cel mai inalt, faciliteaza comunicare cu entitati elevat protectoare, cu ingerul pazitor ori cu ghidul spiritual. Purifica trupul si mintea, eliminind impregnarile negative si reziduurile toxice, grosiere ori subtile si spulberind blocajele subconstientului. (...)
Cristalul imprima gindurilor forta realizatoare: cuvintul se materializeaza in fapte, iar faptele prind trup, umplind cu substanta formele virtuale zamislite de minte. (...)"

(dr. Dorin Dragos -"Codul Secret al Cristalelor" pp. 97-98 - ed. Lux Sublima 2005)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu