Era Vărsătorului a răspândit din nou bijuteriile din Cuarţ, care se potrivesc celor mai diferite scopuri. Ele echilibrează corpurile energetice, încarcă şi activează chakrele, ne protejează de influenţe nefaste, purifică aura, ajută la dezvoltarea spirituală, atrag Copiii Luminii (...).


miercuri, 20 iulie 2011

OPALE

Ceea ce distinge opalul de ceilalti membri ai familiei silicei este continutul mare de apa – drept urmare, opalul confera fiintei calitatile apei: mobilitate, fluiditate, adaptabilitate. (...) Nu trebuie sa ne reprimam emotiile sau sa ne rupem de trepidanta lor pulsatie; important este ca, deplin constienti, sa alunecam cu ele, fluid si lucid, sa le valorificam energia navalnica, cit timp ne este de folos, precum un vint care ne sufla in pinze; iar apoi sa le sublimam. (...)
Opalul amplifica trairile emotionale, indiferent care ar fi acestea, amplifica sensibilitatea si receptivitatea, capacitatea de a percepe adevarul de dincolo de cuvinte (favorizeaza intelegerea informatiilor scrise, atit in sens fizic – amelioreaza tulburarile capacitatii de a citi (dislexie) la cei cu suferinte neuro-psihice, cit si subtil – faciliteaza citirea printre rinduri – dar si de a exprima adevarul (aduce claritate in exprimare). Ajuta la perceperea informatiilor oculte si la explorarea intangibilului, la vizualizarea nevazutului (la nivel fizic, imbunatateste vederea). Pe de alta parte, se spune ca opalul poate asigura invizibilitatea, ceea ce se leaga de utilizarea lui pentru realizarea translatiilor in lumile astrale (invcizibile din perspectiva lumii fizice) – este considerat ideal in acest scop, atit pentru a facilita procesul in sine, cit si pentru a asigura protectia in timpul periplului prin teritoriile subtile. (...) Tinindu-l in mina si privindu-l, mintea se scufunda in irizatiile si culorile sale, relaxindu-se si deschizindu-se catre realitatile subtile – favorizeaza astfel rememorarea vietilor anterioare, contactarea psihismului sub- si supraconstient, tehnicile de parapsihologie.
Efectul ocrotitor este de tip defensiv datorindu-se rezonantei cu apa, evocind protectia amniotica din uterul matern; ocroteste de influente astrale (programat ca atare, atenueaza oscilatiile temperamentale si instabilitatea emotionala, elimina atitudinile ciudate, bizareria si extravaganta, domoleste incordarea si tensiunea), eterice (fereste de radiatiile telurice; este recomandat in leziunile preneoplazice si chiar in formele incipiente de cancer si in leucemii) si fizice (atit traumatice – sustine functia trombocitelor – cit si infectioase; (...)
Are efect armonizator general; regleaza bioritmurile fiintei (prin actiuna asupra epifizei); regleaza circulatia si metabolismul; este recomandat in meteorism.
Opalele au culorile si, prin urmare, calitatile oricarei alte pietre vindecatoare. De accea ele pot fi programate sau incarcate cu practic orice tip de energie si, astfel, utilizate in tehnici de magie alba avind orice finalitate. Opalul poarta in el apa oculta, purificatoare, apa care izbaveste de rau, care spala necuratenia, conferind mentalului puterea limpede a intuitiei, sondind subconstientul colectiv, abilitatea de a sti dinainte derularea evenimentelor. Confera clarviziune si inspiratie, fiinta primind ghidarea entitatilor elevate sub forma unor strafulgerari iluminatoare, devenind apta sa perceapa desfasurarea evenimentelor viitoare – este piatra vizionarilor. (...)
Opalul aduce noroc, frumusete, bogatie, fiind sensibil la emotii, se spune ca paleste in prezenta unui dusman si se aprinde la culoare (devine mai rosu), intensificindu-si jocul de culori ('focul”) in prezenta unui prieten. Intareste vederea; fereste de deochi. (...)'

(Dr. Dorin Dragoş – Codul Secret al Cristalelor – ed. Lux Sublima, 2005, Vol.1, pp 163-165).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu