Era Vărsătorului a răspândit din nou bijuteriile din Cuarţ, care se potrivesc celor mai diferite scopuri. Ele echilibrează corpurile energetice, încarcă şi activează chakrele, ne protejează de influenţe nefaste, purifică aura, ajută la dezvoltarea spirituală, atrag Copiii Luminii (...).


duminică, 20 martie 2011

CORAL

Deși nu este un mineral propriu-zis, se folosește într-o serie de tehnici terapeutice. El se aduce la suprafață din apele puțin adânci ale mărilor calde – Mediterana, Marea Roșie. Mările tropicale, etc. Este format din scheletele unor viețuitoare mărunte, având structura calcaroasă. Coralul nobil, care prezintă culori de la alb până la roșu intens, arată ca o ramificație mai mult sau mai puțin încâcită, cu diametre până la 1,5 cm.
Utilizarea Coralului se pierde în negura timpurilor, el fiind folosit atât ca bijuterii, cât și ca remediu terapeutic sau în magie. Începând cu perioada romană, s-a utilizat la copii, pentru a-i feri de efecte malefice, iar la femei împotriva sterilității. Din Coral se confecționează mărgele, brățări, rozarii, etc.
Galii foloseau Coralul la împodobirea căștilor, iar dacă se grava pe ele o inscripție latină de invocare a Hecatelor, se afirma că oferă protecție împotriva fulgerelor, trăsnetelor, otrăvirilor, nepermițând purtătorului său să fie învins în bătălii. Fixat pe catarg, împreună cu pielea de focă, se presupunea că îndepărtează vânturile puternice și furtunile. Purtat, Coralul permite contrabalansarea efectelor retrograde, negative, ale planetei Marte.
Coralul era folosit din cele mai vechi timpuri împotriva acneei, a durerilor oculare, a TBC-ului. Japonezii preparau din Coralul roșu un sirop folosit la purificarea sângelui.
Pulberea de Coral, obținută în mojare de fier, era amestecată cu apă de trandafiri, formându-se biluțe – utilizate încă din Evul Mediu, în cazul diferitelor suferințe – despre care se afirma că ʺîmpiedică alterarea funcțiilor vitaleʺ.
În cristaloterapie, Coralul este folosit (mai rar) în problemele de digestie, litiaze, hemoroizi, hepatite etc. Se consideră că are efect și în cazul negilor. Elixirul de Coral este considerat un cardiotonic, care stopează evoluția procesului de senilitate și mărește capacitatea de concentrare. Are de asemenea efect în echilibrarea personalității.ʺ
(Dan SeracuCristaloterapia – ed. Aldo Press, 1997, pp. 101-102).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu