Era Vărsătorului a răspândit din nou bijuteriile din Cuarţ, care se potrivesc celor mai diferite scopuri. Ele echilibrează corpurile energetice, încarcă şi activează chakrele, ne protejează de influenţe nefaste, purifică aura, ajută la dezvoltarea spirituală, atrag Copiii Luminii (...).


marți, 15 martie 2011

CUART ROZ

ʺCUARŢUL ROZÉ este esenţial pentru chakra inimii. Energia sa este deosebit de utilă pentru autodesăvârşire, autoiluminare şi pace interioară. Este indicat în mod special celor care nu sunt capabili să trăiască bucuria vieţii, deoarece niciodată nu au fost iubiţi. (...).
Deseori, copiii, când sunt hrăniţi, nu primesc şi Iubire, o hrană necesară in mod vital pentru dezvoltarea unei imagini proprii pozitive. Dacă nu sunt îndeplinite necesităţile emoţionale de bază ale copilului, acesta va trage concluzia în subconştientul său ca nu este iubit, iar ca rezultat nu va şti cum să se iubească şi cum să-şi dea iubirea celorlalţi. Copiii care au avut parte de asemenea privaţiuni vor avea atitudini despre sine şi despre viaţă care vor perpetua sentimentul lor de singurătate şi lipsă de valoare. Din nefericire, adulţii care în copilărie nu au primit Iubire nu sunt capabili să o dea nici propriilor lor copii, iar astfel ciclul acesta vicios continuă.
Până când nu are loc un proces terapeutic profund, care să şteargă aceste imprimări primare, există şanse minime pentru pace şi fericire interioară. Cuarţul rozé este vindecătorul unor astfel de răni. El ne învaţă că sursa Iubirii este sufletul propriu, iar cu această sursă de Iubire infinită pot fi vindecate răni, indiferent cât de profunde şi de dureroase sunt.
Cuarţul rozé pătrunde încet în cele mai intime camere ale chakrei inimii, acolo unde sunt stocate toate trăirile emoţionale. Pe măsură ce ajută la ştergerea traumei înregistrate acolo, Cuarţul rozé dizolvă încărcăturile acumulate care blochează capacitatea inimii de a da și primi Iubire. Pe măsură ce se simte tot mai puternic prezenţa Iubirii, tristeţea, frica şi alte resentimente care blocau fluxul Iubirii sunt înlocuite cu sensul profund al împlinirii personale. Aceasta, la rândul său, formează fundamentul pe care se clădeşte apoi pacea interioară, pentru a deveni o realitate personală.
Procesul terapeutic cu Cuarţul rozé poate dura luni şi chiar ani, pentru a fi completat, în funcţie de adâncimea la care s-a fixat durerea internă şi de dorinţa persoanei respective de a-şi reprograma inima. Pe măsură ce procesul evoluează, trebuie să fiţi pregătiţi pentru a dezgropa experienţe uitate în trecut, care iniţial au fost cauzatoarele stresului emoţional. Pe durata acestui proces, se recomandă să se poarte permanent o bijuterie din Cuarţ rozé. În această perioadă multe din energiile proprii vor fi internalizate şi dedicate procesului de autovindecare. (...)
Pe măsură ce inima este alimentată şi vindecată de esenţa Cuarţului rozé, ea devine un substrat fertil pentru florile Iubirii. Abia după ce se învaţă Iubirea sinelui, se poate da Iubire şi altora, iar această Iubire este pură, fără nici un sentiment de aşteptare ataşat de ea. (...)
Cuarţul rozé apare în cele mai diferite forme. Cristalele mici, „căzăturile”, sunt ideale pentru depuneri în scop terapeutic, ori pentru a fi purtate la gât sau în poşetă. (...) Colierele sunt ideale pentru a fi purtate, deoarece, fiind poziţtionate pe piept, stimulează permanent chakra inimii şi tot ce este legat de ea.”
(Dan SeracuCristaloterapia – ed. Aldo Press, 1997, pp. 20-22).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu